Întrebări frecvente Nervocalmin somn ușor cu Valeriană

1. Care sunt beneficiile capsulelor moi?

• asigură o absorbție mult mai rapidă și mai eficientă, comparativ cu alte forme farmaceutice;

• maschează gustul și mirosul neplăcut;

• protejează mucoasa gastrică de acțiunea iritantă a substanțelor active;

• protejează substanțele active de inactivare prin acidul clorhidric din sucul gastric.

2. Poate fi administrat persoanelor cu diabet zaharat sau femeilor însărcinate?

Se poate administra pacienților cu diabet însă nu este recomandat femeilor însărcinate sau celor care alăptează. Nu există studii care să ateste în mod cert faptul că melatonina sau valeriana nu au niciun efect asupra acestui segment de pacienţi.

3. Se poate folosi pe o perioadă îndelungată?

Se poate administra pe o perioadă de maximum 2 săptămâni . Chiar dacă este un produs care nu dă dependență, nu este recomandat a la long. Numai în caz de nevoie, după alte 2-4 săptămâni, se mai poate relua un tratament de 14 zile. Această schemă este pentru insomnii și tulburări de ritm circadian datorate schimbului de ture. Dacă pacietul are jet-lag, atunci Nervocalmin somn ușor cu Valeriană se administrează pe o perioadă de câteva zile, în funcție de meridianele traversate, până la reglarea somnului.

4. Pacienții se pot intoxica cu acest produs?

• Până în prezent, preparatul cu melatonină este unul dintre cele mai puțin toxice "medicamente" cunoscute, fără niciun efect secundar alarmant. Nu a fost determinată toxicitate în administrarea cronică a melatoninei de până la 1000 mg la adulți.

• Valeriana are puține efecte secundare, care sunt în mare parte ușoare și tranzitorii, acestea includ somnolență și amețeli - Nervocalmin somn ușor cu Valeriană conține o cantitate de 80 mg extract hidroalcoolic uscat din rădăcină de Valeriană, deci o cantitate extrem de mică pentru a lua în calcul efecte adverse sau posibilitatea de toxicitate.

5. Cu ce este superior Nervocalmin somn ușor altor produse din piață cu o compoziție asemănătoare?

• În primul rând, forma farmaceutică de capsule moi asigură o absorbție mult mai rapidă și mai eficientă, comparativ cu alte forme farmaceutice. Maschează gustul și mirosul neplăcut, protejează mucoasa gastrică de acțiunea iritantă a substanțelor active și protejează substanțele active de inactivare prin acidul clorhidric din sucul gastric;

• Conține cantitatea ideală de melatonină (3 mg) pentru reglarea tulburărilor de somn, tulburărilor de ritm circadian sau jet lag;

• Acțiunea sinergică a melatoninei și a extractului de valeriană asigură un efect maxim, utilizând doza minimă;

• Prin efectul anxiolitic, valeriana relaxează organismul, înlăturând stresul care poate conduce la insomnie;

• Asocierea valerianei cu melatonina asigură toate premisele pentru un somn liniștit pe toată durata nopții. De asemenea, tot datorită proprietăților sale calmante, pacienții se trezesc dimineața odihniți, fără a avea somnolență reziduală.