Chiar dacă în weekend este tentant să dormi mai mult, corpul tău are nevoie de un program clar de somn pentru a funcționa corect.
Aceste momente de odihnă nu te vor ajuta să te obișnuiești cu un program corect de somn.
Alcoolul nu te ajută să dormi mai bine. E recomandat să bei cafea într-un anumit interval orar și să stabilești o oră după care încă o ceașcă nu e o idee bună.
Dacă te pregătești de culcare la aceeași oră zi de zi, corpul tău începe să respecte acest program de somn.
Îți petreci o treime din viață în pat, așa că meriți să investești într-un somn bun.
Mişcarea influenţează calitatea somnului. O plimbare în parc, o oră de alergare sau de dans îţi pot îmbunătăţi somnul, dar cu atenționarea de a evita efortul fizic înainte de ora de somn.
Citeşte câteva pagini dintr-o carte, pregătește-ți o baie caldă, meditează, urmăreşte un film sau alege orice altă activitate care te face să uiţi de stresul de peste zi şi te încarcă cu energie pozitivă.
Lumina ecranelor inhibă producerea de melatonină, hormon implicat în procesul somnului. Îţi va fi mai uşor să adormi dacă în cameră este întuneric complet.
Îmbunătățirea mediului de somn cu draperii black-out, folosirea de dopuri de urechi pentru liniște deplină, setarea unei temperaturi scăzute – toate pot contribui la obținerea unui somn odihnitor
Tulburările de somn îți pot afecta viața de zi cu zi, capacitatea de a funcționa normal și starea de echilibru. Răspunde la întrebările din testul de mai jos și află dacă niveluol de stres zilnic îți afectează calitatea somnului.
Începe testul