Când eram mici, eram entuziasmați pentru venirea sărbătorilor. Cadouri, petreceri, rude și prieteni erau incluse pe lista noastră de bucurie. Dar acum, când Crăciunul ne bate la ușă, aceleași motive au devenit surse de stres. Undeva pe drum, între fericire inocentă și cumpărături orbești, am pierdut spiritul sărbătorilor. De aceea este cazul să ne reamintim de esența evenimentelor și să ne bucurăm, iarăși, de fiecare ocazie de a împărți fericire.
De la an la an, crește lista de responsabilități și scade cea a motivelor de bucurie. Ideea cadourilor ne agită și ne consumă, în loc să ne încânte. Timpul pare să curgă nemilos de repede, iar cadourile sunt tot mai dificile de găsit. Dar în loc să ne stresăm, mai bine privim provocarea ca o invitație la joacă.
Sărbătorile sunt ocazia perfectă să ne reamintim că fericirea nu este în bani, ci în momentele petrecute împreună cu cei dragi.
Indiferent de cadoul ales sau de aspectul final, orice dăruim va fi apreciat. Pentru că ascunse în ambalaj stau intențiile noastre cele mai bune. În plus, este un moment oportun de a ne dezvolta creativitatea și dexteritatea, în lupta cu fâșiile lipicioase și hârtiile neastâmpărate. Iar în momentele critice, important este să ne păstrăm cumpătul. Pentru orice problemă, există o soluție. În cazul sărbătorilor, soluția poate fi în felul în care percepem noi stresul. Sau chiar în pregătirea unor cadouri cu adevărat surprinzătoare.
Dorim să le oferim celor dragi o surpriză plăcută.
Însă cadoul perfect nu este ușor de găsit. De sărbători, creativitatea și ingeniozitatea sunt puse la încercare. Pornind de la cele mai pure intenții, deseori ajungem să ne epuizăm resursele, atât cele financiare cât și cele mentale. Mai jos sunt câteva idei despre cum să pregătim și să împachetăm cadourile, fără să devenim noi un pachet de nervi.

Înfruntăm aglomerație, pierdem ore în șir alergând prin magazine și de multe ori ajungem acasă cu o tâmpenie și cu nervii la pământ. Sunt șanse inclusiv să nu găsim hârtie de împachetat potrivită. Dar acesta nu este un motiv de supărare, ci un pretext tocmai bun de a ne juca cu creioanele de colorat!

Folosind materiale din casă
Cine are obiceiul de a arunca pungile de hârtie reciclată, o să se gândească de două ori de acum încolo!
Hârtia albă, dar și cea reciclată, poate fi desenată cu tot felul de imagini. Putem pune steluțe, brazi și fundițe și orice ne putem imagina. Iar dacă talentul nostru nu este desenul, putem să apelăm la diverse trucuri ușoare, dar de mare efect.
Cum sunt, de exemplu, aceste flori făcute din post-it-uri. Instrucțiunile, pe care le găsim pe blogul Vixyblu, sunt foarte simple. Iar pornind de la această idee, putem să continuăm în multe direcții.
În plus, costurile sunt mult mai mici, noi ne distrăm iar cadoul va arăta genial.

Cu un strop de fantezie
Ne place să oferim cadouri, aproape la fel de mult pe cât ne place să le primim. Dar nu toată lumea se descurcă să găsească darurile potrivite. În goana după cadouri, este ușor să pierdem din vedere adevăratul scop, acela de a oferi o surpriză plăcută.
Simplu, elegant și parfumat, acest cadou are înfățișarea perfectă pentru o carte de bucate. Dar putem să înlocuim rozmarinul cu un fir de brad, de exemplu, pentru a oferi o apropiere de sezonul sărbătorilor. Sau scorțișoară, pentru a îndulci atmosfera. Sau poate chiar o floare, pentru cei mai romantici.
Efectele sunt senzaționale. Iar posibilitățile sunt limitate doar de imaginația noastră.

În mare viteză
Uneori, graba strică treaba. Dar nu și dacă învățăm câteva tehnici deștepte.

Atunci când sunt ambalate haios, chiar și cele mai banale obiecte se pot transforma în cadouri minunate.

Videoclipul următor demonstrează cum se împachetează o cutie în mai puțin de 15 secunde și cu foarte puțină bandă adezivă. Folosind această tehnică, cu siguranță salvăm timp.
Dar nu toate cadourile vin în cutii perfect dreptunghiulare. Uneori ne putem prinde urechile încercând să împachetăm un pulover. Mai jos este un videoclip pentru forme mai dificile de ambalat.
'Mulțumesc' face cât zece cadouri
Toată lumea simte în perioada sărbătorilor o presiune. Momentele în familie au ajuns să fie complicate și cu discuții încărcate, nu cu povești plăcute. Dar ceea ce nu ne spunem este exact ceea ce ne poate apropia.
Ne bucurăm de fiecare ocazie specială pentru a ne exprima mulțumirea sau aprecierea față de alte persoane. Un sincer 'mulțumesc' ar putea fi cadoul perfect pentru persoana care a aranjat masa de Crăciun. Iar subiectele comune, precum aprecierea gesturilor frumoase, formează o punte de legătură. Inclusiv confesiunile despre sentimentele noastre pot constitui baza unei prietenii. Cu toții suntem stresați, dar stresul ne apropie și ne ridică nivelul de empatie. Astfel, cu puține gesturi mici, magia sărbătorilor prinde rădăcini și oferă strălucire pentru fiecare zâmbet.
Credit foto: Rachel Hollis - via The Chic, Jamie - via Right at home, Vixyblu - via vixyblu.blogspot.ro, Pinterest - via mommo-design.blogspot.it , Bec - via Love That Party , Sandra Deer - via atilio, Francesca Stone - via Fall For DIY.