Petrecem cel mai mult timp fiind preocupaţi cu toate treburile și toate persoanele, uitând că pe lista noastră de priorităţi este și… numele nostru.
Fie că alegem să cântăm la instrumente, să construim machete de tren sau să gătim, avem nevoie de activităţi care descreţesc fruntea și îmbogăţesc sufletul.
Câteodată trec săptămâni fără să facem nimic pentru noi. Lucrul acesta începem să îl resimţim când stresul se acumulează, bateriile se descarcă și totul începe să meargă greu. Abia atunci luăm o pauză de la muncă și apelăm la obiceiurile dragi să ne revigoreze.
O lectură captivantă, o pictură nouă sau poate câteva rânduri croșetate. Activităţi care relaxează nervii, deși nu vorbim despre masaj. Sau care ne ajută să vedem lucrurile mai clar, deși nu folosim lentile.
În foarte scurt timp, ne schimbăm complet starea de spirit. Este ca și cum avem un buton de resetare. Cu mintea limpede, vedem lucrurile din mai multe perspective. Iar cu bateriile încărcate, rezolvăm mai ușor și mai repede problemele.
Dacă mișcarea antrenează fericirea, atunci...
Răsfăţul antrenează relaxarea!
Fiecare cu magia proprie, dar toate cu același rezultat: o minte sănătoasă și senină. Răsfăţul este esenţial, nu doar un moft!
Există nenumărate studii care demonstrează beneficiile hobby-urilor, pentru fizic, dar mai mult pentru psihic.Inclusiv activităţile mai puţin solicitante fizic au un impact considerabil. De aceea, este bine să ne trecem în agendă ‚Răsfăţul meu’ și să ne ocupăm de el mai serios. Este posibil să nu reușim chiar în fiecare zi. Dar putem rezerva cel puţin jumătate de zi pe săptămână pentru noi.
Toate hobby-urile au frumuseţea lor, uneori la vedere, alteori mai ascunsă. Unele sunt surprinzătoare, cum este apicultura, deoarece nu le asociem neapărat cu relaxarea.
Dar un lucru este simplu și clar. Orice activitate care ne ţine departe de stres este bine-venită.
Avem deja o listă luuungă de activităţi. Am preluat idei inclusiv din pagina de facebook Nervocalmin , ocazie cu care vă mulţumim pentru inspiraţie. Ne dorim să descoperim în continuare cât mai multe metode de ‚răsfăţ’. De aceea, vă invităm să ne povestiţi despre obiceiurile care vă înseninează ziua.