Când natura își etalează culorile prin spectacolul florilor, nu ai cum să rămâi neclintit!


Pentru că florile nu doar ne relaxează, ci ne inspiră și să fim mai creativi!
În fiecare primăvară, natura ne invită să ne răsfățăm simțurile. Dar ar trebui să facem asta indiferent de sezon. Așa cum reiese din cercetarea lui Seiji Shibata și a lui Naoto Suzuki, fiecare birou are nevoie de un spațiu dedicat plantelor!

În cadrul studiului lor s-a investigat efectul unei plante în interior asupra performaței activității și a stării de spirit. Pentru a face asta, au împărțit participanții în trei grupe, folosind trei aranjamente (o cameră cu o plantă, una cu reviste și una goală). Apoi fiecare grupă a avut de efectuat aceeași sarcină.
În urma rezultatelor, cercetătorii au observat că plantele au un efect benefic asupra stării de spirit (surpriză!) și au condus la performanțe mai ridicate!
Așadar, un mediu înconjurător cu plante frumoase poate avea un efect pozitiv la locul de muncă. Mai mult, această idee este susținută de încă un studiu, cel al Universității Norvegiane de Științe ale Vieții. În 2009, grupul de cercetători a arătat că performața cognitivă este îmbunătățită în cazul spațiilor de lucru decorate cu plante, față de cele fără natură.
Îngrijirea plantelor nu este deloc dificilă. Iar beneficiile depășesc cu mult așteptările chiar și celor mai puțin sensibili la frumusețea naturii. În plus, nu ne strică să ne oprim, din când în când, și să mirosim florile. Nici animalele nu rezistă parfumului lor!
Poze sunt preluate din acest articol (http://giveitlove.com/16-animals-that-stopped-to-smell-the-roses/).